Promoties

Berghem Sport is in het bestaan maar liefst 4 keer gepromoveerd in de nacompetitie. De eerste keer gebeurde het pas in 1985. Toen werd Gassel verslagen in een bomvolle sportpark D'n Heuvel in Schaijk. In 2012 lukte het Berghem Sport weer eens om te promoveren naar de 2e klasse. In 2018 keert Berghem Sport weer terug in de 2e klasse op winst op DAW uit Schaijk. In 2020 werd de competitie stilgelegd door de corona-crisis, terwijl Berghem Sport virtueel bovenaan stond. Berghem Sport schreef toch historie en promoveerde naar de 1e klasse!

 
 

Berghem Sport 1 promoveert in 1985 naar de 4e klasse

 

SIOL werd kampioen in de 1e klasse onderafdeling. Berghem Sport en Gassel gingen uitmaken, en met wie met SIOL naar de 4e klasse promoveerde. De eerste wedstrijd in Escharen werd het 1-1 door een doelpunt van Benno van Erp in de allerlaatste minuut. In de verlenging scoorde Gassel al snel, maar verdediger Jos van Vught bepaalde de einduitslag op 2-2. 

In de tweede wedstrijd moest de beslissing vallen. In het bomvolle sportpark in Schaijk, er waren ongeveer 2500 toeschouwers, wist jeugdspeler Frank Megens de 1-0 te scoren na een pass van Theo Brands. In de laatste minuut scoorde Gassel nog gelijk, maar met dit resultaat promoveerde Berghem Sport naar de 4e klasse.

Frank Megens wist het enige doelpunt te scoren.

 

 


Berghem Sport in de verdrukking met Huub van Hoogstraten, keeper Lambert van Hintum, Rini van Aalst en Jos van Vught.

 

Wat was het druk in Schaijk! Vrije trap met Theo Brands, Willy v.d. Hoogen en Jan Boeijen.

Cor Huibers, Willy Willemsen en Willy v.d. Hoogen in 'actie'.

Berghem Sport 1 promoveert in 2012 naar de 2e klasse

Onder leiding van trainer Giel van Orsouw wist Berghem Sport 1 te promoveren naar de 2e klasse. Berghem Sport was te sterk voor Veritas en versloegen de Limburgers uit en thuis met 4-1. Spits Armin Alibasic was de grote man. Hij scoorde na een half uur de 1 -0 na een voorzet van Gijs Kappen en vervolgens nog 2 keer. Ook gaf hij nog een assist en zorgde hij persoonlijk voor de overwinning en promotie naar de 2e klasse. Dit was pas de tweede keer in de historie dat Berghem Sport promoveerde via de nacompetitie.

Berghem Sport 1 promoveert weer naar de 2e klasse

Na degradatie uit de 2e klasse in 2014 keert Berghem Sport in juni 2018 weer terug in de 2e klasse op basis van een pittige nacompetitie tegen onder andere Nooit Gedacht uit Geffen en na uiteindelijk winst op DAW uit Schaijk. Dit gebeurde onder leiding van trainer Dennis Kroes.

Berghem Sport 1 promoveert in 2020 naar de 1e klasse

Berghem Sport 1 seizoen 2021-2022


Berghem Sport was in 2020 met Olympia 18 verwikkeld in een titelstrijd in de tweede klasse toen de KNVB de competitie vanwege het Coronavirus beëindigde. Berghem Sport stond toen virtueel bovenaan.Dit gebeurde onder leiding van trainer Willem v.d. Burgt. Berghem Sport diende een promotieverzoek in en op basis van een beter gemiddelde ten opzichte van de club uit Boxmeer kreeg Berghem Sport alsnog groen licht voor promotie, daar waar dat verzoek eerder werd afgewezen. Voor het eerst in geschiedenis van Berghem Sport spelen zij in het seizoen 2020-2021 in de eerste klasse!

In het seizoen 2020-2021 werden maar een paar wedstrijden gespeeld. Toen werd de competitie stilgelegd door corona. In het seizoen 2021-2022 werd wel de hele competitie uitgespeeld. Berghem Sport 1 werd verdienstelijk 10e en bleef in de 1e klasse! 


Wilt u Lid worden van onze club?
Secretariaat Club van 100 Berghem Sport
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sinds 12-07-2017